Celíacs Catalunya Blog

El blog de referència en celiaquia i altres patologies relacionades amb la ingesta de gluten

Actualitat, Comunicació, Institucional, Material divulgatiu

Celíacs de Catalunya per la millora de la tassa de diagnòstic de la Malaltia Celíaca (MC)


L’any 2008 el Ministerio de Sanidad y Consumo (MSC) va publicar la I edició del Protocol de Diagnòstic Precoç de la malaltia celíaca (MC) que va quedar desactualitzat el 2012 en publicar la Societat Europea de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtrica (ESPGHAN) una actualització de la Guia per al Diagnòstic de la Malaltia Celíaca en la qual s’establien nous criteris.

Llegir més

Actualitat, Infants, Projectes Solidaris

L’Associació Celíacs de Catalunya, compromesa amb facilitar la dieta sense gluten als campaments sahrauís, envia aliments sense gluten a Dajla


La prevalença de la malaltia celíaca als campaments de refugiats sahrauís es situa al voltant del 6.6 %, una prevalença molt elevada si es compara amb l’1% que s’estima a Europa.

Encara que etiològicament aquesta malaltia està relacionada amb factors tant genètics com ambientals, en el cas dels sahrauís, la complicada situació dificulta el seguiment de la dieta sense gluten. 

Llegir més

Aliments, Material divulgatiu, Projecte Escoles

GUIA PRÀCTICA: La Celiaquia a l’escola: una guia per a professors i personal dels centres escolars


El projecte Escoles de Celíacs de Catalunya neix amb l’objectiu de garantir la seguretat de l’infant en l’àmbit escolar, espai on passen una gran part del seu temps diari.

Llegir més

Aliments, Codinucat, Dieta Saludable, Dietista-Nutricionista, Moda

Davant la informació contradictòria a les xarxes: la moda sense gluten perjudica als celíacs


En motiu de l’article publicat avui a La Vanguardia anomenat “5 raons per optar per una dieta sense gluten” que  fomenta una dieta sense gluten sense restriccions i per a tothom, i on a més també es  fomenta el consum de productes manufacturats com galetes, pasta, pizza, etc .. volem fer èmfasi i recordar l’objectiu de campanya #lestracescompten .

Llegir més

Aliments, Codinucat, Dieta Saludable, Dietista-Nutricionista

Projecte Això s’ho val: accés a un Dietista-Nutricionista per a persones amb situació econòmica desfavorable


Consideres que la teva dieta sense gluten no és prou equilibrada o tens problemes per identificar i seleccionar els aliments necessaris per seguir-la de manera adequada?

Si és així, t’informem que el CODINUCAT (Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya) ens ha fet partícips del seu projecte Això s’ho val!, pel qual ens ha facilitat 63 vals bescanviables per accedir a un Dietista-Nutricionista de manera gratuïta.

Llegir més

Activitats, Actualitat, formació, Institucional

1er Simposi “Celiaquia i Dieta Sense Gluten”


El passat dissabte 21 d’octubre va tenir lloc a la seu de l’Agència Catalana de Salut Pública de Catalunya el 1r Simposi de Celiaquia i Dieta Sense Gluten organitzat per l’Associació Celíacs de Catalunya. Durant el decurs del simposi es van tractar monogràficament i de forma transversal l’actualitat de les patologies relacionades amb la ingesta del gluten, així com el seu tractament terapèutic.

Llegir més

Aliments, Moda, Projecte Restauració, Restaurants

El departament tècnic aplica els nous protocols d’acreditació. La moda sense gluten posa en risc als celíacs


Des de Celíacs de Catalunya, continuem treballant en el projecte RESTAURACIÓ perquè cada dia puguem gaudir de més establiments alimentaris amb productes sense gluten segurs, sensibilitzant primer, assessorant i formant al restaurador (servei gratuït) després, en els protocols a seguir a cuina i sala, per garantir la seguretat alimentària d’aquests.

Llegir més

Actualitat, Aliments, Moda, Projecte Restauració, Restaurants

Campanya de sensibilització


Si ens seguiu a les xarxes segur que ja coneixeu la Campanya de Sensibilització d’enguany: #lestracescompten amb la qual pretenem aconseguir un empoderament de les persones amb malaltia celíaca i sensibles al gluten no celíacs davant l’actual situació de confusió i desinformació general en relació a la dieta sense gluten.

Llegir més

Activitats, Comunicació

Celíacs de Catalunya estrena Blog


Benvinguts al nou Blog de l’Associació de Celíacs de Catalunya.  

Ens alegra molt poder obrir aquest espai on pretenem donar respostes als dubtes entorn la malaltia celíaca, fer difusió de les principals reivindicacions del col·lectiu celíac i informar i tractar temes d’actualitat.

Si vols estar al dia de totes les activitats i rebre tota la informació, subscriu-te al blog i rebràs al teu correu electrònic un avís amb totes les notificacions.

Avis legal