Investigació

Convocatòria 2a Beca Celíacs de Catalunya a la Recerca en patologies relacionades amb la ingesta de gluten

L’Associació Celíacs de Catalunya presenta la segona edició de la Beca Celíacs de Catalunya per un projecte de recerca sobre la malaltia celíaca, dermatitis herpetiforme o sensibilitat al gluten no celíaca. Segons les estimacions dels experts, la malaltia celíaca (MC) afecta a més de 75.000 persones a Catalunya, la sensibilitat al gluten no celíaca (SGNC) a 450.000 i la dermatitis herpetiforme (DH) a entre un 5% i un 15% dels celíacs. El gran problema recau en què d’aquestes unes 420.000 estarien sense diagnosticat (80%).

L’Associació Celíacs de Catalunya és especialment conscient de la necessitat d’impulsar la recerca sobre la celiaquia, la SGNC i la DH a Catalunya. Per això vol mostrar el seu suport i reconeixement a les persones que treballen en la recerca d’aquestes malalties, presentant la segona edició de les beques Celíacs de Catalunya que dotarà amb 8.000€ al millor projecte d’investigació científica sobre aquestes patologies. L’Avaluació dels projectes la realitzarà l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya (AGAUR) aportant al procés objectivitat, independència i qualitat de les avaluacions.

Aquestes beques pretenen potenciar possibles avenços científics que suposin una millora significativa de la qualitat de vida de la persona amb celiaquia, sensibilitat al gluten no celíaca o dermatitis herpetiforme i fomentar el desenvolupament del coneixement d’aquestes patologies, millora dels mètodes de diagnosis, així com difondre socialment la realitat d’aquests trastorns.

Tots els candidats hauran d’enviar el projecte i la documentació requerida a les bases de la convocatòria a recerca@celiacscatalunya.org abans del 28 de febrer de 2018. Es comunicarà la decisió del jurat el mes de Maig de 2018, coincidint amb els actes commemoratius del Dia Internacional de la Celiaquia

1 Comment

  1. Un excelente post y muy recomendable. Saludos

Leave a Reply