Actualitat, Aliments

L’Associació Celíacs de Catalunya impulsa per 1a vegada la “Gluten Free Àrea” a Alimentaria

A causa del creixement sostingut des de l’any 2008, el mercat de productes sense gluten actualment és altament competitiu, per això l’Associació Celíacs de Catalunya ha volgut impulsar la GLUTEN FREE AREA de la Fira Alimentaria 2018, amb l’objectiu d’oferir a empreses  punteres nacionals en la fabricació i distribució de productes sense gluten, com Elaborats Milà, Arderiu, Bodevici, DCS Free From, Algood i Sempio, un espai on convergir i posicionar-se, millorant la seva visibilitat per tal d’incrementar la seva competitivitat individual, tot confiant en la gran palanca que els pot proporcionar Alimentaria de cara a potenciar la seva internacionalització.

L’Associació també tindrà un punt d’assessorament a les empreses fabricants i empreses del canal HORECA visitants de la Fira, per tal de facilitar-los tota la informació de com llicenciar productes sense gluten amb el Símbol de l’Espiga Barrada, i de com oferir menús sense gluten de manera segura per persones celíaques.

Celíacs Catalunya, a més de dinamitzar l’Àrea Sense Gluten, estarà també present a l’espai gastronòmic per excel·lència de Restaurama, The Alimentaria Experience, amb un Showcooking d’Alta cuina Tailandesa Sense Gluten de la mà de Kriss Akkala xef del restaurant Thai Barcelona – Royal Cuisine, com a mostra de què és possible cuinar plats ben saborosos aptes per a persones celíaques i intolerants al gluten, amb l’objectiu d’incentivar als establiments de restauració a oferir opcions sense gluten (actualment només un 2% dels establiments de restauració catalans ofereixen plats aptes per celíacs).

L’Associació també organitza conjuntament amb Veritas, Zealia i la consultoria Centac Group la conferència “Etiquetes netes. El que vol el consumidor” a Alimentaria HUB, on volen donar a conèixer als assistents des del punt de vista d’un productor especialitzat sense gluten, d’una cadena de supermercats ecològics i una consultoria de nutrició i seguretat alimentaria, com les “clean-labels” estan canviant la relació entre productors i consumidors, ja que l’etiqueta clara ha passat de ser una tendència a ser una exigència per part del consumidor. El consumidor celíac és especialment sensible en aquest sentit, ja que cada vegada reclama més productes “sense gluten” saludables,  sense  haver de pagar peatge en salut (més greixos i més sucre) per seguir la seva dieta, busca símbols de garantia de seguretat en el control de la gestió del gluten, com és el Símbol de l’Espiga Barrada, i penalitza les empreses que fan servir etiquetatge preventiu de traces.

Alimentaria és la fira líder a Espanya en el sector d´alimentació i begudes, i un dels referents en l’àmbit internacional amb més de 140.000 visitants, operadors de tots els sectors i canals de venda, l’edició 2018 se celebrarà del 16-19 d’Abril a Barcelona.

3 Comments

 1. Cristian

  Buenas,
  Sois vosotros quienes habéis hablado esta mañana en el programa de radio de Radio 4? Han hablado de los celiacos en la Alimentaria.

  • Celíacs de Catalunya

   Bon dia Cristian,
   Efectivament ha estat la cap del Departament de Comunicació la què ha intervingut durant el programa. Moltes gràcies pel teu comentari. Salutacions!

 2. Me ha apasionado este artículo y en ningún momento había analizado una opinión como esta sobre el tema, excelente !
  Saludos

Leave a Reply