Menjar fora de casa, Restauració

Neix el projecte “Espai amb oferta sense gluten”

galleta envasada sin gluten

Un dels nostres objectius és incrementar l’oferta de productes aptes per a persones celíaques a l’hora de menjar fora de casa  i és per això que molts dels esforços de l’entitat els destinem al Projecte Restauració. Fruit d’aquest treball, neix el projecte “Espai amb oferta sense gluten”, amb l’objectiu que les persones celíaques puguem localitzar i identificar els llocs on hi ha productes específics sense gluten envasats. Si quedem amb els amics i no sabem a quina cafeteria anar a berenar, podem consultar el mapa a la web de l’Associació i veure quina ens queda més a prop de les que tenen productes sense gluten envasats!

Com és un establiment “Espai amb oferta sense gluten”?

És aquell establiment que disposa de producte específic pel col·lectiu celíac envasat (galetes, magdalenes, etc.) i se serveix directament al client celíac sense que el restaurador el manipuli o amb una mínima manipulació (per exemple, el restaurador ha obert el producte i l’ha servit al moment al client seguint unes pautes bàsiques per eliminar el risc de contaminació encreuada).

Aquest establiment disposa d’aquest adhesiu específic per identificar-lo.

IMPORTANT! Quan anem a un Espai amb oferta sense gluten, hem de tenir present que el producte sense gluten ha d’estar envasat i el restaurador no l’ha d’haver manipulat o manipulat mínimament. Us ho expliquem amb un exemple:Quins establiments poden ser un ‘Espai oferta sense gluten’?

  • Cafeteries
  • Fleques, forns
  • Àrees de servei
  • Guinguetes
  • Altres establiments

Aquest projecte ja està en marxa i aviat podran consultar els primers establiments de l’“Espai Oferta sense gluten” al mapa de la web www.celiacscatalunya.org i a l’App ‘CelíacsCatalunya’.

Volem ampliar cada cop més la llista d’establiments “Espai amb Oferta Sense Gluten” i és per això que hem llençat la campanya “On hi ha Espais amb Oferta Sense Gluten?”. Qualsevol establiment que compleixi els requisits pot formar part del programa de forma gratuïta. Només cal que es posi en contacte amb nosaltres i ho sol·liciti: restauracio@celiacscatalunya.org.

Quins establiments NO són un “Espai amb oferta sense gluten”?

Els establiments que no poden formar part de l’“Espai amb oferta sense glutensón aquells on es manipulen els aliments i, per tant, hi podria haver risc de contaminació encreuada. Per exemple, si en una cafeteria es preparen entrepans sense gluten, amanides, etc., aquesta no podria ser inclosa dins del programa “Espai amb oferta sense gluten” sinó que hauria de passar un procés d’acreditació per part de l’Associació Celíacs de Catalunya per comprovar que  se segueixin les pautes de seguretat alimentària suficients, garantint que el producte ofert sigui apte per a celíacs. Estaríem parlant, doncs, d’un “Establiment acreditat Sense Gluten”.

Leave a Reply