Actualitat

L’obrador éqlibre guanya el concurs al millor pa de pagès sense gluten 2019

El pa és l’aliment sense gluten més consumit a Europa[1] i segur que coincidiràs amb nosaltres en el fet que és un dels productes que més costa que obtingui el mateix sabor, olor, aroma i textura que el pa amb gluten. És per això que des de l’associació hem decidit impulsar la 1a edició del concurs “Millor pa de pagès sense gluten 2019”. L’hem organitzat en el marc de la celebració dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Celiaquia, el 30 de juny, dins la BCN gluten Free

Es podien presentar al concurs els obradors de productes sense gluten acreditats com a aptes per a celíacs i els petits fabricants que seguissin tots els protocols de seguretat en gestió del gluten. Finalment, han participat en el certamen 5 dels principals forns especialitzats en pa sense gluten de Catalunya: La Marevilla, Celiadictos, Forn Ricardera, Nouceland i éqlibre.

El jurat ha estat format pel president de l’Associació de Celíacs de Catalunya, José Molina, el director de BCN Gluten Free, Joan Asensio, el secretari del Consell Regulador del Pa de Pagès Català, Alfredo M. Verdegay, l’assessor gastronòmic del restaurant En Ville, Raül Granero, la vicepresidenta i membre del grup de joves celíacs de l’Associació, Núria Camats i l’autora del bloc Cap Plat amb Blat, Elena González.

Els membres del jurat, per elegir el millor pa de pagès sense gluten, han valorat la presentació del producte, l’aspecte, el color (cocció), la textura de la molla i el sabor. éqlibre ha tret la millor puntuació i s’ha posicionat com l’obrador guanyador, a qui li hem atorgat un trofeu i un diploma acreditatiu.

Coneixies l’obrador guanyador? Fundat per Carlos Milán i Xevi Ramon, sorgeix de la unió de dues empreses compromeses amb l’elaboració de productes artesanals i de qualitat: Alàtria i  Triticum. éqlibre vol canviar la manera tradicional de fer pa lliure de gluten. Investiga amb ingredients naturals, sense modificar genèticament, escull les millors matèries primeres i aposta per la proximitat i els aliments orgànics. A més, utilitza ferments naturals i llargs temps de fermentació. Un dels seus propòsits és millorar els gustos, els aromes i el temps de conservació. Amb aquest premi queda clar que està aconseguint els seus propòsits. Has tastat el seu pa? Explica’ns-ho en un comentari!

[1] Gibert et al., 2006.

Leave a Reply