Actualitat, Aliments

Què faig si no trobo productes sense gluten durant el confinament?

Sabem que, a causa del confinament degut al Covid-19, a molts de vosaltres us pot costar més de l’habitual trobar productes específics sense gluten (pa, pasta, farina…) a les botigues més properes. Us volem donar una sèrie de consells sobre què fer en aquests casos.

 • Seguiu de forma estricta la dieta sense gluten per gaudir de la millor salut possible, no transgrediu la dieta en cap cas i sigueu molt rigorosos. Ni gluten ni traces!
 • Consulteu la llista d’obradors acreditats per a celíacs i botigues especialitzades que segueixen oberts per oferir-vos productes sense gluten! A cada establiment s’hi indica l’horari d’apertura i si fa enviaments a domicili (a una zona concreta o a tot Catalunya). Podeu demanar que us portin el pa a casa!
 • Eviteu desplaçar-vos més lluny de l’habitual per adquirir productes sense gluten. Si a la botiga més propera no en trobeu, podeu preguntar si en poden encarregar per un altre dia.
 • Si no trobeu certs productes específics sense gluten, opteu per altres aliments que per naturalesa no portin gluten com verdures, fruites, carn, ous, peix, llegums (les llenties recordem que les heu de comprar crues i envasades, i treure els grans de blat abans de rentar-les amb aigua), fruita seca, etc.
 • Podeu substituir aliments específics sense gluten per altres aliments. Algunes idees:
  • Si no teniu pa sense gluten, podeu fer una recepta de pa amb xia i quinoa o buscar altres alternatives que podeu trobar a blogs de confiança.
  • Si no teniu espaguetis, podeu preparar espirals fetes amb carabassó o carabassa. A més, són sanes i és una forma diferent d’incloure la verdura a la nostra dieta.
  • Si no teniu pa ratllat, podeu arrebossar amb flocs de puré de patata (etiquetats sense gluten) o sèsam.
  • Per a la brioixeria podeu fer servir maizena i farina d’arròs (etiquetada sense gluten), en proporció d’una part de maizena i dues parts de farina d’arròs.
  • A falta de llevat químic, el podeu substituir per gasificant o bicarbonat. Un sobre de llevat químic equival a dues parelles de sobres de gasificant i a una culleradeta de bicarbonat.
  • Si no teniu pasta, opteu per altres opcions com arròs o quinoa.
 •  
 • Podeu aprofitar per fer receptes a casa i preparar productes específics sense gluten com ara pa, galetes, pa de pessic…, i passar una bona estona amb la família, i especialment amb els menuts de la casa.

Tots ens hem d’adaptar una mica en aquests moments. Hem de prioritzar la nostra salut i la dels altres. Les persones celíaques ho podem fer cuidant la nostra alimentació i seguint millor que mai la dieta sense gluten. Evidentment, també hem de seguir les indicacions de les autoritats sanitàries. Cuidem-nos i cuidem dels altres!

Leave a Reply