Aliments, Material divulgatiu, Projecte Escoles

GUIA PRÀCTICA: La Celiaquia a l’escola: una guia per a professors i personal dels centres escolars

El projecte Escoles de Celíacs de Catalunya neix amb l’objectiu de garantir la seguretat de l’infant en l’àmbit escolar, espai on passen una gran part del seu temps diari.

El projecte escoles té l’objectiu de formar, assessorar i ajudar a implementar protocols de seguretat de forma totalment gratuïta a totes aquelles escoles que ho sol·licitin.

Mantenir una dieta sense gluten no és senzill, però amb uns determinats canvis d’hàbits es pot aconseguir. Per tal d’apropar les necessitats de les persones diagnosticades amb malaltia celíaca als centres escolar i sobretot per ajudar al personal docent en la tasca de conviure amb la celiaquia dins l’aula, s’ha elaborat, editat i enviat la guia: la celiaquia a l’escola.

Aquesta guia de 32 pàgines, explica detalladament què és la celiaquia, què pot menjar una persona celíaca així com tot un seguit de recomanacions en relació als menjadors escolars i en com evitar la contaminació encreuada. Però també en relació a les activitats de convivència que es donen a les escoles (sortides, festes infantils, etc..).

Aquesta guia que s’ha editat en col·laboració amb l’Agència Catalana de Salut Pública, s’ha enviat en versió digital als més de 5000 centres escolars a Catalunya alhora que també s’ha enviat la versió en paper per a tal que serveixi com a eina de consulta.

Volem aprofitar l’avinentesa per a oferir-nos a totes aquelles persones que ens llegeixin que si detecteu alguna necessitat en el vostre centre la consulteu i alhora els hi podeu recordar que l’han rebuda o bé contactar amb nosaltres per tal què els assessorem.

Ja són diverses les escoles que contacten amb nosaltres per tal d’aprofitar aquesta guia  per  treballar la celiaquia dins l’aula, ja que la comprensió de l’entorn és clau per al manteniment d’una correcta dieta sense gluten. A més, en la línia de generar material divulgatiu complementari, també hem editat un conte que pot ser molt útil dins l’aula. Pròximament informarem sobre com aconseguir-lo.

3 Comments

  1. Esta vez te has superado, en serio excelente entrada!!!
    Enhorabuena

  2. Qué interesante, la verdad. Muy didáctica.

  3. Ojalá más iniciativas como estas en todas las escuelas y centros donde hay niños estudiando y practicando deporte.

Leave a Reply