Actualitat, Institucional

1er Simposi “Celiaquia i Dieta Sense Gluten”

El passat dissabte 21 d’octubre va tenir lloc a la seu de l’Agència Catalana de Salut Pública de Catalunya el 1r Simposi de Celiaquia i Dieta Sense Gluten organitzat per l’Associació Celíacs de Catalunya. Durant el decurs del simposi es van tractar monogràficament i de forma transversal l’actualitat de les patologies relacionades amb la ingesta del gluten, així com el seu tractament terapèutic.

Un dels objectius estratègics de la nostra entitat és l’Apoderament del pacient celíac, qui ha de disposar de les nocions per entendre la seva patologia, informació respecte a les novetats en el camp de la investigació, i autonomia per gestionar adequadament el seu tractament. En aquest sentit des de l’Associació estem compromesos a transferir coneixements i habilitats al pacient: ja sigui via l’assessorament, formació, suport i orientació al celíac i a la seva família, ja sigui via xerrades i jornades medico- científiques. Aquest 1r Simposi va ser un pas més per apropar al celíac i als seus familiars informació rellevant sobre la celiaquia i la dieta sense gluten de la mà dels principals referents de la matèria a Catalunya, com Dra. Gemma Castillejo, el Dr. Francisco J. Martínez i el Dr. Josep Herrero i dietistes-nutricionistes com Gemma Girbau, Paula Bernabeu i Elisenda Vilchez. La jornada va ser inaugurada per la nostra Presidenta, Olga Cuesta i per la Sra. Gemma Salvador en nom de l’Agència de Salut Pública i hi van assistir 150 celíacs i els seus familiars.

Des de l’Associació volem agrair a tots els il·lustres ponents i als moderadors que ens van acompanyar el seu suport i disposició altruista per participar en aquest simposi, que han estat essencials pel desenvolupament d’aquesta jornada. El nostre reconeixement i agraïment públic a l’Agència de Salut Pública de Catalunya per la seva total col·laboració, dedicació i confiança. Per últim agrair tots els patrocinadors que ens van permetre oferir als assistents un break saludable 100% sense gluten. Gràcies a Alatria, Celiadictos, Proceli i Sol Natural pel vostre suport.

La Jornada va ser enregistrada i ben aviat podreu gaudir del seu contingut que trobareu al nostre canal de youtube, per a tots aquells que no vau poder assitir.

8 Comments

  1. Manuel

    Gran artículo

  2. Un excelente artículo y muy recomendable. Felicidades

  3. Una vez mas te has superado, en serio impresionante texto!!!

    Saludos

  4. Me ha encantado este post y nunca antes había
    estudiado una opinión como esta sobre el tema, excelente !
    Felicidades

  5. En esta ocasión te has superado, de verdad impresionante texto!!!

    Enhorabuena

Leave a Reply