Actualitat, Aliments, Dieta Saludable

Riscos de les teràpies alternatives en el tractament de la celiaquia

Davant el recent anunci de tallers – xerrades i publicacions que vinculen l’origen de la celiaquia a conflictes emocionals- psicològics, i que proposen pel seu tractament l’assistència a tallers terapèutics vivencials, des de l’Associació Celíacs de Catalunya volem remarcar que aquestes propostes no tenen cap valides científica i que suposen un perill pel celíac.

L’Associació Celíacs de Catalunya hem informat degudament d’aquesta intrusió professional a les societats científiques implicades en l’estudi i diagnosis de la celiaquia, com són la Societat Catalana de Digestologia i Societat Española de Enfermedad Celíaca, així com a les autoritats competents en matèria de salut (Agència de Salut Pública de Catalunya). Els riscos que suposen aquestes pseudoteràpies pel pacient celíac són alts per la seva salut, ja que poden incitar-lo a deixar el seu tractament (dieta sense gluten) amb els elevats riscos que suposa i el pot donar falses esperances que es curarà assistint a un únic taller.

La celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim que afecta la capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments, el seu únic tractament és una estricta dieta sense gluten de per vida.

Us facilitem el  Document de Consens sobre la Malaltia Celíaca a Catalunya on trobareu tota la informació sobre el diagnòstic de la malaltia celíaca i aspectes a tenir en compte per seguir una correcta dieta sense gluten.

2 Comments

  1. hola! el meu germà és celíac i aquest article m’ha semblat molt interessant per comentar-ho a l’.

Leave a Reply