Actualitat, Institucional, Investigació, Material divulgatiu

16 de maig: Dia Internacional de la Celiaquia

El 16 de maig de 2018 és el Dia Internacional de la Celiaquia 2018 i enguany posa el focus en la sensibilització de l’administració pública i els professionals de la salut. La celiaquia és la malaltia alimentària crònica més freqüent entre els nens d’Europa, la prevalença de la qual ha crescut durant les últimes dècades. Tanmateix, fins en un 80% dels casos la malaltia celíaca en infants segueix sense diagnosticar-se, fet que pot comportar greus problemes de salut.

L’ESPGHAN i l’AOECS demanen a l’EU i als seus Estats Membres que utilitzin programes efectius de detecció de la celiaquia per aconseguir un diagnòstic precoç de la malaltia en nens.

Les dues societats s’han unit per elaborar un manifest per al canvi i s’hi detallen tres passos que cal que es tinguin en compte a tot Europa per tal de promoure un diagnòstic precoç:
1. Una major sensibilització de la malaltia celíaca pediàtrica.
2. Que els professionals sanitaris tinguin més coneixement de la malaltia celíaca, la seva simptomatologia i els grups d’alt risc.
3. Establir programes nacionals de detecció per a la identificació precoç de la malaltia celíaca pediàtrica.
Aquí podeu veure i descarregar-vos el manifest i a continuació podeu veure la infografia.

L’Associació de Celíacs de Catalunya que formem part de l’AOECS, l’Associació d’Associacions de Celíacs d’Europa, ens adherim a aquest manifest.

#DiaInternacionalCeliaquia

Leave a Reply