Actualitat, Aliments, Restauració

Campanya de sensibilització

Si ens seguiu a les xarxes segur que ja coneixeu la Campanya de Sensibilització d’enguany: #lestracescompten amb la qual pretenem aconseguir un empoderament de les persones amb malaltia celíaca i sensibles al gluten no celíacs davant l’actual situació de confusió i desinformació general en relació a la dieta sense gluten.

Aquesta campanya que encara està en marxa, es va realitzar amb els següents objectius:

  • Sensibilitzar al col·lectiu restaurador i obradors per tal de fomentar unes bones pràctiques en l’elaboració de productes sense gluten, fent èmfasi en el fet que les traces són un greu perill per la nostra salut.
  • Sensibilitzar als fabricants sobre la importància de declarar traces i no utilitzar l’etiquetatge preventiu.
  • Facilitar al col·lectiu sanitari català elements de comunicació claus per divulgar entre els pacients que la transgressió de la dieta provoca danys severs en el seu intestí, i a llarg termini malalties greus.
  • Sensibilitzar a les institucions públiques del greuge econòmic que patim els celíacs respecte a la resta de pacients perquè nosaltres paguem el 100% del tractament mèdic que ens han prescrit.
  • Sensibilitzar als consistoris catalans perquè facilitin la normalització en les activitats populars, culturals i esportives que realitzin al municipi.

Amb motiu d’aquesta campanya s’ha generat tot un seguit de material divulgatiu que teniu a la vostra disposició:

Vídeo “Malalties associades”, per donar visibilitat a les múltiples complicacions que pateixen molts celíacs que no segueixen la dieta sigui per un diagnòstic tardà (mitjana de 7 anys per ser diagnosticat) o per transgressions involuntàries.

Fulletó #lestracescompten, amb 6 cossos per informar dels falsos mites que hi ha sobre la celiaquia (que no hi ha graus, que no és una intolerància, que no passa res per una mica de gluten…) i què cal tenir en compte per evitar la contaminació encreuada.

Posts “#lestracescompten”, material divulgatiu explicant les complicacions de salut que apareixen en transgredir la dieta.

52 Tips sense gluten, que setmanalment anem publicant amb consells que desmitifiquen falses creences respecte al que s’ha de fer i consumir en una dieta sense gluten i en el protocol d’elaboració, i deixant clar fonaments imprescindibles per dur a terme una dieta amb tota seguretat.

Tríptic “La Celiaquia, el que s’ha de saber sobre el diagnòstic de celiaquia, amb informació actualitzada sobre el procés de diagnòstic.

Agraïm el teu suport i preguem que ens ajudis a difondre aquest material i el hashtag #lestracescompten per tal d’arribar a tots els col·lectius.

Perquè amb una mica de gluten, sí que passa! Les traces compten. Fem-ho saber!

3 Comments

  1. Mercè

    No a la banalización de una enfermedad y solidaridad con los que nos jugamos la salud cuando queremos comer. Celiaquia=enfermedad (NO MODA)

  2. Un perfecto texto y bastante aconsejable.
    Saludos

Leave a Reply