Material divulgatiu, Salut

La informació és clau per sensibilitzar sobre la celiaquia

Ser celíac no només implica l’adaptació progressiva a una nova realitat havent de seguir una dieta de forma estricta, sinó que requereix la solidaritat i la comprensió de l’entorn. Al pacient celíac se li gira feina, la d’informar sobre la malaltia i els protocols per evitar el contacte encreuat amb gluten al seu entorn més proper i no tan proper.

Document per a familiars i amics

La família i els amics són els principals actius que poden ajudar a fer que l’adaptació de la persona celíaca a la seva nova dieta es faci més fàcil i pugui seguir gaudint de les trobades que involucrin menjar. És per això que des de l’Associació Celíacs de Catalunya hem elaborat un document per a familiars i amics de persones celíaques amb la informació essencial sobre la malaltia i el protocol per evitar el contacte encreuat amb gluten.

L’Associació Celíacs de Catalunya hem elaborat un document per a familiars i amics de persones celíaques amb la informació essencial sobre la malaltia i el protocol per evitar el contacte encreuat amb gluten.

El document per a familiars i amics de persones celíaques consta d’unes pautes que es poden penjar a la nevera de casa per tal de tenir-les a mà. Per altra banda, el departament tècnic de l’entitat està a disposició per resoldre qualsevol qüestió: restauracio@celiacscatalunya.org.

L’atenció per a la salut del familiar o amic celíac ajudarà molt a l’hora d’aconseguir que s’adapti a la seva nova realitat, estalviant-li una preocupació i fent que les trobades no li suposin un perjudici.

La sensibilització fora de l’entorn familiar

Les Associacions de Celíacs, a nivell autonòmic, nacional, europeu i internacional, no cessem en la tasca informativa sobre la malaltia.

Des de l’Associació Celíacs de Catalunya fem accions per sensibilitzar a l’administració pública, al sector sanitari, al col·lectiu escolar, a restauradors, hostalers, obradors i col·lectivitats, a fabricants i agents de control de la seguretat alimentària i a la població general. Tot i així, el pacient celíac sovint es troba amb la incomprensió de l’entorn que, sense mala intenció, té un concepte equivocat sobre la malaltia i l’obliga a fer pedagogia constant.

Seguirem treballant perquè el nostre missatge arribi i que el col·lectiu celíac cada dia ho tingui una mica més fàcil!

 

 

Leave a Reply