Infants, Material divulgatiu, Projecte Escoles

Celíacs de Catalunya i Mercadona presenten un nou conte per explicar la celiaquia als més petits

L’Associació de Celíacs de Catalunya, en col·laboració amb Mercadona, ha editat un nou conte per explicar als més petits què és la celiaquia

El llibre La colla celíaca té com a objectiu oferir un material divulgatiu amb què els pares i mares d’infants celíacs puguin explicar als seus fills com conviure amb la celiaquia al llarg de la seva vida, amb un llenguatge adaptat al públic infantil, carregat d’il·lustracions per fer-lo més comprensible i divertit per a la canalla. L’experiència dels quatre protagonistes, l’Ona, en Lluc, l’Estel i l’Oriol, ajuda a conèixer i entendre millor la malaltia, i com aquesta pot afectar la convivència i el dia a dia de la nena o el nen amb celiaquia.

En aquesta primera edició del nou llibre, s’han imprès 3.000 exemplars que es lliuraran a les nenes i els nens que acudeixin a l’Associació de Celíacs de Catalunya per rebre assessorament.

La relació de Mercadona amb el col·lectiu celíac es va iniciar fa més de setze anys com a resposta a les necessitats i peticions que ens feien els nostres clients celíacs i les seves famílies. Fruit d’aquesta necessitat i de la col·laboració amb totes i cadascuna de les associacions de celíacs de tot Espanya, Mercadona no només s’ha compromès a oferir un ampli assortiment de productes sense gluten amb les màximes garanties de seguretat alimentària i qualitat, que actualment es compon de prop de 1.200 referències, sinó que també fomenta iniciatives formatives i divulgatives que ajuden a conèixer i comprendre millor la celiaquia.

Tot això amb el compromís que amb les accions divulgatives i formatives que duen a terme totes les associacions de celíacs i Mercadona, ajudin a un millor coneixement de la malaltia i a millorar  la qualitat de vida de les persones amb celiaquia.

Que és la celiaquia o malaltia celíaca

El gluten és una de les proteïnes presents als cereals: blat, ordi, sègol, espelta, Kamut®, triticale i algunes varietats de civada. La celiaquia o malaltia celíaca és un dels trastorns sistèmics de base autoimmune present en individus predisposats genèticament i que es caracteritza per una reacció inflamatòria que acaba ocasionant la desaparició de les vellositats de l’intestí prim, de manera que els aliments no s’absorbeixen correctament. L’únic tractament eficaç és una dieta sense gluten, que s’ha de seguir durant tota la vida, amb els components personals i socials que això suposa.

4 Comments

  1. Sandra

    Esteu en tot! Gràcies

  2. Me ha gustado este texto y nunca había analizado una opinión como esta sobre el tema, excelente !
    Saludos

Leave a Reply