Ajudes

A Celíacs de Catalunya ens han atorgat el premi Premi boboli suma: 8.000€ en productes sense gluten per a infants celíacs en risc d’exclusió social

Acabem la setmana amb una notícia que ens deixa bon gust de boca: a Celíacs de Catalunya ens han atorgat el Premi boboli suma, amb un import de 8.000€, que destinarem a la Fundació Banc d’Aliments en forma de productes sense gluten per a nens i nenes celíacs en risc d’exclusió social.
A l’Associació Celíacs de Catalunya tenim en marxa el projecte “Alimentant la infància celíaca: panxetes felices”, l’objectiu del qual és proporcionar assessorament, formació i aliments sense gluten a famílies amb nens celíacs en situació de vulnerabilitat per reduir el risc que comporta el no seguiment d’una dieta sense gluten, ja que actualment és l’únic tractament de la celiaquia. Recordem que els productes sense gluten són un 287% més cars que els que contenen aquesta proteïna, i moltes famílies no poden assumir el sobrecost de l’alimentació específica per a persones celíaques, cosa que agreuja encara més l’impacte de la malaltia.

El projecte ens permet tractar dos aspectes clau per als nens i nenes celíacs en risc d’exclusió social: per una banda, l’accés a productes específics sense gluten i, per altra, l’assessorament i formació per poder seguir la dieta de forma correcta. Es dirigeix a 70 famílies amb nens de 0 a 12 anys de la ciutat de Barcelona en situació d’exclusió social amb un membre o més que és celíac. Per arribar a aquestes persones, tenim un conveni amb la Fundació Banc d’Aliments per donar-los-hi productes sense gluten de forma puntual. Durant el 2017 ja vam estar treballant amb el Banc d’Aliments i vam detectar que els hi arribaven molt pocs productes sense gluten i que, per tant, no podien cobrir les necessitats de les famílies amb membres celíacs i en situació de vulnerabilitat. Gràcies al Premi boboli suma la donació permetrà cobrir les necessitats d’aquestes famílies de forma més contínua.

A més, volem apoderar a aquestes famílies. És per això que des de l’Associació les formem i assessorem de forma individual perquè els seus fills/es segueixin correctament la dieta i evitin la contaminació encreuada.

Volem agrair a Boboli que ens hagi atorgat aquest premi, que ens permetrà seguir treballant en el projecte “Alimentant la infància celíaca: panxetes felices”, que és tan necessari per a les famílies amb infants celíacs i amb risc d’exclusió social.

Leave a Reply